- 646
- 2016/02/11 - 11:20
- 3,979 views
- 7
به نام خدا به کجا چنین شتابان؟ هر سال بهمن ماه یادآور رشادت،دلاوری و همدلی مردمان این سرزمین است و من از وقتی چشم باز کردم همواره خاطرات خوشی را از ایام الله دهه ی فجر دارم، من و تمام هم سن و سالهایم چه در آن موقع که در مدرسه مشغول تزیین کلاس ها بودیم و چه بعد ها که همیشه سعی در برگزاری بهتر این ایام داشتیم هیچ وقت خاطرات خوش این ایام را از[…]
به نام خدا
به کجا چنین شتابان؟
هر سال بهمن ماه یادآور رشادت،دلاوری و همدلی مردمان این سرزمین است و من از وقتی چشم باز کردم همواره خاطرات خوشی را از ایام الله دهه ی فجر دارم، من و تمام هم سن و سالهایم چه در آن موقع که در مدرسه مشغول تزیین کلاس ها بودیم و چه بعد ها که همیشه سعی در برگزاری بهتر این ایام داشتیم هیچ وقت خاطرات خوش این ایام را از یاد نمی بریم. چه خوش دورانی بود زمانی که پای پیاده برای دیدن نمایش با بچه ها از شهرک آیت الله مدنی به سوی حسینیه سادات و یا مسجد گلمکان حرکت می کردیم و بعد از دیدن نمایش تا پاسی از نیمه شب تا رسیدن به خانه، خود را جای کارکتر های نمایشی که دیده بودیم در می آوردیم و نمایش اجرا می کردیم و تا چند روز هم اثرات آن خوشی ها در رفتار همه هویدا بود.
شور و نشاطی که جامعه از آن بهره مند بود را نمی توان در قالب کلمات وصف کرد ، اجازه دهید طور دیگری به این موضوع بپردازیم، افراد با نشاط بودند چون تجملات در زندگی به اندازه اکنون نبود و کار خوب و بد از هم قابل تمیز بودند.شاید اگر کمی بیاندیشیم متوجه می شویم که شاید تا یک دهه ی قبل، مراسم محرم برای ما با نوحه ها و اشعاری حماسی و پر از احساس تولی و تبری بود ولی حالا هم همینطور است؟.. ماشینی از کنار شما رد می شوند که از درون آن صدایی بلند است که شاید به ظاهر نوحه ولی با آهنگ هایی در پس زمینه که باعث شور و وجدی کاذب می شوند و متاسفم که باید بنویسم چند سالی است که سادگی هنرمندان با استعداد بیلند هم در اجرای نمایش های مربوط به دهه ی فجر در پس آهنگ هایی که درحین اجرا پخش می شود به کنار می رود و آخرین مورد آن هم به اجرای هنرمندان گروه میلاد در حسینیه شهید باصری شهرک آیت الله مدنی بیلند بر می گردد، شاید در شرایط فعلی و با توجه به مشکلات روحی اکثر جامعه، شاد کردن مردم در چنین ایامی بسیار خوب و بجا است اما ضمن تشکر از هنرمندان عزیز، باید به این نکته هم توجه داشت که هدف از برگزاری جشن در این ایام، روشن شدن شاخص های حق و باطل است وبه نظر شما عزیزان آیا مسجد و حسینیه جای اًرگ و آهنگ های مبتذل هست..؟ و به راستی به کجا چنین شتابان؟
نظر شخصی بنده حقیر:
موسیقی مبتذل در هر شرایطی تکلیفش معلومه و توی محیط مذهبی ای مثل حسینیه که دیگه….
و در شرایطی که محیط مناسبی مثل سالن ورزشی هست اجرای مراسم تو همچین محیطی توجیهی نداره
خسته نباشید میگم به دست اندرکارای جشن قبل از اینکه به این عزیزان خرده گرفته بشه باید رفت سراغ این شورایی که اسمشو گذاشتن فرهنگی
یه جک بگم ؟؟؟؟ شورای فرهنگی بیلند :))
یه سوال هم دارم از شورای فرهنگی بیلند : سه مورد از اقدامات مفید و نتیجه بخش خود را نام برده یکی را به دلخواه شرح دهید !
باسلام به همه دوستان
دوست عزیز داشتن یک وب سایت دلیل نمی شه که همه خودمون و علامه دهر بدونیم.
شما این حس تشخیص و اجازه قضاوت رو چجوری بدست آوردی که به خودت اجازه می دی حکم بدی
ابتذال به چه معنا؟ منظور شما از ابتذال و اهنگ مبتذل چیه؟ اینکه عده ای تصمیم بگیرند در این سرایط روحی اون هم در منطقه غم زده ای مثل گناباد و علی الخصوص بیلند خودمون بیان و چند لحظه لبخند بر صورت مردم بیارن خیلی اتفاق مبارکیه .
چیه انتظار دارین همیشه بر سر و صورت بزنیم و آه و نالمون بلند باشه که وااسفا کشتن بردن .
به خودمون بیایم اون مسجدی که ازش صحبت می کنید برین ببینین نسبت به جمعیتش چند نفر نمازگزار داره ، ببینید در طول ۳۶۰ روز سال چند روزش فعاله ، اگه از برگزاری مراسم شادی در این اماکن البته مقدس نارحتین بهتره سعی و تلاشتون رو برای مجاب کردن مسئولین برای ساختن مکان مناسب این مراسمات باشه و اگه اساسا با شادی و خنده مردم مشکل دارید که وااسفا.
ما بهشت را برای کسانی که دل مومنین را شاد کنند مباح ساختیم. (حدیث قدسی)
– نشانه آدمیان بهشتی تبسم همیشگی است. (رسول اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم)
– بعد از سلامتی خنده بزرگترین نعمت خداست.(امام علی علیهالسلام)
– خنده و تبسم نشانه بارز خوشرویی است و آن موجب دوست یابی است. (امام علی علیهالسلام)
– خوشحال کردن قلب مومن از ده حجّ با ارزشتر است. (امام صادق علیهالسلام)
– نزد خداوند کافر خوشرو از مؤمن ترشرو عزیزتر است. (امام رضا علیهالسلام)
– هر که مؤمنی را از غم و اندوه شاد کند خداوند دل او را در روز قیامت شاد میکند. (امام جواد علیهالسلام)
با سلام و اظهار قدردانی بخاطر مطلبی که نوشته اید.
متأسفانه فرهنگ و ذائقه ی مردم همانطور که اشاره داشتید عوض شده و عده ای به تأسی از غربی ها گمان می کنند تنها با موسیقی باید مجالس را شاد نگه دارند.
کسانی که آیات و احادیثی را که به شاد کردن دل مردم و مؤمنین اشاره دارد، بیان می کنند خیلی خوب است که احادیث مرتبط با غنا و موسیقی حرام را هم مطالعه و عمل نمایند.
به عنوان مثال: امام صادق – علیه السّلام – فرموده اند: خانه ای که در آن غناء و ساز و آواز نواخته شود، از مصیبت ها و بلاهای دردناک در امان نیست و دعا در آن خانه مستجاب نمی گردد و فرشتگان به آن خانه وارد نمی شوند.«دعائم الاسلام، ج ۲، ص ۲۸۰»
و یا رسول خدا – صلی الله علیه و آله – می فرمایند: ابلیس نخستین کسی است که به غناء و آوازه خوانی پرداخت.«وسائل الشیعه، ج ۱۲، ص ۲۳۱»
همچنین حدیثی داریم از امام باقر – علیه السّلام – که فرموده اند: غنا و آوازه خوانی از جمله گناهانی است که خداوند برای آن وعده آتش داده است، سپس این آیه را تلاوت فرمود: «برخی از مردم کسانی هستند که سخن بیهوده را می خرند تا دیگران را از روی نادانی از راه خدا گمراه کنند و آیات الهی را به استهزاء گیرند، برای آنان عذابی خوارکننده خواهد بود».«وسائل الشیعه، ج ۱۲، ص ۲۲۶»
و از این قبیل احادیث در متون روایی معتبر ما فراوان وجود دارد. بنابراین قطعاً منظور ائمه علیهم السلام، شاد کردن دل مردم با هر وسیله ای نبوده، بلکه شادی در دین اسلام ضوابط مشخصی دارد.
پخش موسیقی های مبتذل در هیچ مکانی وجهه شرعی و دینی ندارد و مورد رضای خداوند متعال نیست. شاد کردن و خنداندن مردم با کارهای لغو و بیهوده نیز از لحاظ عقلی، شرعی و اخلاقی کار درستی نیست.
شهدای انقلاب اسلامی و همه شهدای گرانقدر این سرزمین ایثار کردند تا ارزش های اسلامی زنده و پایدار بماند نه اینکه به مناسبت های مختلف دینی و ملی – و مانند انقلاب اسلامی- در مکان های متعدد جشنی برگزار شود که در آن موسیقی های مبتذل پخش شود و بعد هم عده ای فکر کنند که با این برنامه ها به نظام، انقلاب و مردم خدمت کرده اند! قطعاً همه کسانی که مروج اینگونه برنامه ها هستند باید در پیشگاه خداوند متعال و شهدا پاسخگو باشند.
به امید روزی که مجالس جشن و شادی ما مورد رضای خداوند متعال و ائمه اطهار(علیهم السلام) باشد…
با عرض سلام خدمت کاربر پرسشگر
چند نکته رو خدمت شما دوست عزیز یادآور می شوم:
۱- کجای متن قضاوتی انجام شده است ؟
۲- اگر جنابعالی هم در این جشن حضور داشتین، تشخیص آهنگ مبتذل رو به خودتون واگذار می کنم و گرنه می تونید سوال کنید.
۳- کجای متن نوشته شده که شادی و خنده حلال مشکل داره؟
۴-طبق نظریه جنابعالی برای پر شدن مسجد از جمعیت انجام هر کاری درسته و همه ی اینا برای رضای خدا است.
۵-فرض کنید مکانی برای اقدامات فرهنگی درست شده، به نظر شما این آهنگ ها اونجا حلال میشن. قضاوت با خودتون
۶-از احادیث زیباتون ممنون.
با تشکر
خدمت حضرتعالی عارضم که :
_اولا:
شما اگه این طور مراسمات را دوست ندارید کاملا مختارید عزیزم و پیشنهاد بنده نیامدن به این مراسمات و بست نشستن در منزل می باشد
– دویما :
نمی توان برای هر موسیقی به این راحتی از کلمه و صفت مبتذل استفاده نمود که این عین اتهام زنی و قضاوت عجولانه است.
– سیما:
به نظر من اگه چند تا حرکات موزون ( رقص محلی ) هم م گذاشتند خیلی جالب و زیبا می بود عزیزم.
-چهارما :
بابت احادیثم قابل شما رو نداشت
– پنجما:
از اینکه قضاوت را به من واگذار نمودید تشکر اما قاضی نیستم و وقت اینطور قضاوت ها را هم ندارم و سعی می کنم اگر با اخلاقم سازگار بود خوشحال شوم و اگر با اخلاق سایرین به غیر از خودم سازگار بود از خوشحالی آنها مسرور گردم عزیز
اینا جوابه که گذاشتید؟
یه کم منطق هم برای هر کسی خوبه.
دوست عزیز منطق از نظر شما و همفکران شما در کمترین اصطکاک با تراوشات فکری شما و امثالهم است که تغییر این نوع نگرش کاریست بس دشوار